top of page
IMG_6885.jpg

Wil jij leren illustreren?

Heb je altijd al willen leren tekenen, maar ben je bang dat je 'niet goed genoeg' bent?Of leg je het snel weer aan de kant, omdat je ontevreden bent over het resultaat? Tijdens de online curusus 'Basis illustreren' ga je in 7 modules, geheel op eigen tempo aan de slag met alle basis technieken van het illustreren. Daarbij ga ik je ook leren sneller tevreden te zijn, en kritisch te kijken naar je werk zónder boos te worden op jezelf. Klinkt goed toch?! Lekker tekenen, heerlijk ontspannen, zonder de hoge verwachtingen te 'moeten' waarmaken!

 

Tijdens de lessen ga je aan de slag met diverse onderwerpen:

- Durven schetsen

- Schaduw en perspectief

- Basis aquarel

- Spullen in huis tekenen

- Dieren tekenen

- Portret tekenen

- Complete illustratie tekenen

*Je houdt 6 maanden toegang tot de workshop. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten. Inloggen kan met jouw eigen inloggegevens op ieder moment. Zo kun je de cursus in je eigen tempo volgen! Daarnaast krijg je toegang tot een exclusieve Facebookgroep waarin iedere maand een live q&a wordt gehouden. Het zogeheten Pippa Knus Inspiratie momentje. Zou super tof zijn om jou hierbij te hebben. Doe je gezellig mee?

Leer het met Pippa Knus

start vandaag nog met je nieuwe passie

review monique

"Nooit gedacht dat ik dit kon. Ik hou enorm van creatief zijn en lekker knutselen met mijn dochter, maar die knutselwerkjes zijn nooit bijzonder mooi. Toch wilde ik graag beter worden in illustreren en tijdens de vakantie iets leuks te doen hebben met mijn dochter, dus gingen we samen aan de slag met de cursus Basis illustreren van Pippa Knus. We hebben er enorm van genoten en vooral mijn dochter maakt de meest prachtige tekeningen. Het is fijn hoe alles stap voor stap wordt uitgelegd en de video's dus zowel voor mij als voor mijn 9 jarige dochter goed te volgen zijn. Ik kan de cursus zeker aanraden!"

Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf? Om écht even lekker te ontspannen en je niet bezig te houden met alle dingen die je 'nog moet doen'? Creativiteit is een hele mooie bezigheid om uit de dagelijkse sleur te komen. Zodra je gaat zitten om even te tekenen, schilderen, of journallen, vergeet je namelijk even alles om je heen. Je bent alleen maar bezig met jezelf en wat je aan het creëren bent. Dit zorgt voor rust in je hoofd en geeft je erna het gevoel alsof je de wereld weer aan kunt. 

En niet alleen dat. Wist je namelijk dat creativiteit ook heel goed kan bijdragen aan je zelfvertrouwen? Mits je je creativiteit op de juiste manier toepast natuurlijk. Tijdens deze cursus ga ik je leren om te gaan met die perfectionisme, door je te laten durven schetsen

en je daarbij bijvoorbeeld uit te dagen géén gum te gebruiken. Super spannend in het begin, maar zó fijn als je hierdoor de perfectionisme de baas kunt worden!

Ik ga je leren hoe je je perfectionisme kunt uitzetten als je aan het tekenen bent en geef je de juiste tools om je schetsboek/journal te gebruiken waarvoor ze zijn bedoelt; plezier hebben in creativiteit. Doe je gezellig mee?

*Je houdt 6 maanden toegang tot de cursus lessen. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten.

Wat leer je tijdens de workshop?

IMG_6994.jpg

• durven schetsen

• werken met aquarelverf

• basis portret tekenen

• Diepte creëren in een illustratie

• complete illustratie maken

gemiddeld krijgt deze workshop een 9.4 van de deelnemers!

Al meer dan 250 mensen gingen je voor en maakte de mooiste creaties!

IMG_4380.jpg
IMG_4376.jpg
IMG_4371.jpg

review vivianne

"Ik zit al een tijdje in een burn-out en was op zoek naar een laagdrempelige manier om te starten met illustreren. Zo kwam ik bij de online cursussen van Pippa Knus terecht. Ik volgde Sanne al een tijdje op Instagram en zag dat zij ook een moeilijke tijd heeft gehad en dat creativiteit haar heeft geholpen weer beter te worden. Ik hoopte dat dat voor mij ook zou werken. Na een telefoontje met Sanne om te overleggen welke cursus het beste bij mij zou passen, ben ik gestart met de cursus Basis technieken illustreren. In het begin moest ik me er echt toe zetten om te starten en voelde ik veel weerstand bij de lessen, maar doordat ik de lessen onbeperkt kan kijken (voor 6 maanden) ben ik de video's opnieuw gaan bekijken en langzaam maar zeker voelde ik mezelf tot rust komen. Ik maakte tekeningen en schilderijtjes zonder het gevoel dat het 'iets' moest worden. Ik deel deze tekeningen met niemand, want daar vind ik ze nog niet goed genoeg voor, maar ik ga ze zeker bewaren. Deze tekeningen hebben er namelijk voor gezorgd dat ik weer gestart ben met iets te doen voor mezelf. En ik heb iets gevonden wat ik écht leuk vind om te doen. Heel erg bedankt Sanne. Voor je hulp, feedback en fijne lessen!"

review Anna

"Mijn naam is Anna en ik ben een schrijfster. Het is altijd al een droom geweest om een eigen kinderboek uit te brengen en dan zowel de tekst als de illustraties zelf te maken. Illustreren is echter iets waar ik niet heel goed in was, dus zocht ik een cursus om hier beter in te worden. Inmiddels heb ik twee cursussen van Pippa Knus gevolgd. De cursus Basis technieken illustreren en de cursus Creëer je eigen stijl. Ik vond de cursussen erg leuk om te volgen en heb er heel veel van geleerd. Tijdens de lessen heb ik de onderwerpen zo toegepast, dat ik direct aan de slag was voor mijn kinderboek. Ik ben benieuwd hoe alles straks samen gaat komen!"

profielfoto%20basiscursus_edited.jpg

Materialen en benodigdheden:

Tijdens deze cursus gebruik ik maar een paar materialen:

- Een schetspotlood

- Een watervaste fineliner

- Aquarelverf

- Een penseel

- Aquarelpapier

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde materialen te gebruiken. Je vind deze hier, maar je kunt natuurlijk ook de materialen gebruiken die je al thuis hebt. 

Ook kun je ervoor kiezen om ander soort materialen te gebruiken. De werking van de materialen is dan misschien anders, maar de technieken die erachter zitten zijn vrijwel altijd hetzelfde. Rood en blauw maakt namelijk nog steeds paars. Zowel met kleurpotlood als met aquarelverf :)

Gebruik dus vooral waar jij je prettig bij voelt en have fun!

Start vandaag nog met creeren!

Na deze workshop kun jij...

IMG_6986.jpg

• schetsen zonder het gebruik van een gum

• een complete illustratie maken

• je perfectionisme loslaten en vertrouwen op je gevoel

• tijd vrijmaken voor jezelf

• plezier hebben in een nieuwe passie

IMG_5222bew.jpg

Hey, ik ben Sanne

Gezellig dat je er bent! Mijn naam is Sanne (25), illustrator en expert op het gebied van werken met passie en creativiteit. 

Het is mijn missie om samen met jou aan de slag te gaan met jouw leven als illustrator. Ik leer je illustreren, je eigen stijl creëren en hoe je van jouw passie je werk kunt maken. 

Daarnaast maak ik al jouw dromen, wensen en ideeën beeldend door het toevoegen van illustraties. Zullen we samen aan de slag gaan?

Je kunt me volgen via Instagram als je meer Pippa Knus wilt zien.

bottom of page