Zoeken

De stappen die ik zet bij het maken van een illustratie voor jou!

Binnen mijn bedrijf houd ik me bezig met veel verschillende zaken. Eerder liet ik jullie al eens zien hoe mijn werkdagen er ongeveer uitzien. Aangezien ik binnen Pippa Knus verschillende dingen aanbied, ben ik niet iedere dag bezig met dezelfde werkzaamheden. Zo geef ik bijvoorbeeld een aantal cursussen zoals de cursus Digitaal Tekenen en de cursus Portret Tekenen. Deze cursussen moeten uiteraard van begin tot eind geschreven worden, ontzettend leuk! Daarnaast verkoop ik verschillende spulletjes in mijn webshop. Van het inpakken en verzenden van de diverse pakketjes geniet ik nog iedere dag!


Toch bestaat het merendeel van mijn werk uit het aanpakken en uitvoeren van opdrachten als illustrator. Het werken voor klanten dus. Er komen verschillende dingen kijken bij het werken aan een opdracht. Er zijn een aantal stappen die ik zet tot ik uiteindelijk een eindresultaat de deur uit kan sturen.


Stel je bent in verwachting van een kindje en je bent op zoek naar een speciaal voor jou ontworpen geboortekaartje. Je bent mij online tegengekomen en je bent benieuwd naar mijn mogelijkheden. Een volgende stap is dan dat je mij een mail stuurt. In die mail vertel je mij wat je ongeveer voor ogen hebt. Ik stuur je dan een mail terug waarin ik je vertel wat het gaat kosten en hoe het ongeveer in zijn werk gaat. Vervolgens maken we een (telefonische) afspraak.


Tijdens dit (telefoon)gesprek kletsen we over onze ideeën en geef ik jou alle ruimte die je nodig hebt om te vertellen over wat je voor je ziet en wat je graag zou willen. Daarnaast vertel ik over wat ik mogelijk kan maken en wat niet. Zijn we een match? Yes! Zijn we dat niet? Jammer, maar ook geen probleem. Het is belangrijk dat we elkaar begrijpen en elkaars wensen waar kunnen maken, zodat we tevreden zijn en blijven!


Nadat ik jouw wensen helemaal voor ogen heb ga ik aan de slag met een moodboard. Daarnaast maak ik een aantal schetsen, op deze manier ontstaan alvast de eerste ideeën. Ik stuur dit naar je toe en jij mag hier ongegeneerd je mening over geven. Jouw feedback neem ik met beide handen aan. Tijd om aan de slag te gaan met een volledig ontwerp!Ook bij dit volledige ontwerp is jouw ongezouten mening zeer welkom. Het is tenslotte jouw bijzondere kaartje, dus het is erg belangrijk dat het allemaal naar jouw zin is! Zodra het ontwerp klaar is zet ik het ontwerp op de computer en zorg ik er door middel van een bewerking voor dat het ontwerp ready is om naar de drukker te gaan.


Als de baby op dit moment nog niet geboren is, stuur ik het kaartje nog niet naar de drukker. Pas wanneer de baby er is voeg ik gegevens zoals datum, gewicht en namen toe aan het ontwerp en zorg ik ervoor dat het kaartje de zelfde dag nog naar de drukker gaat!

Het aantal kaartjes en alle andere specificaties hebben we eerder allemaal al besproken zodat jij je nu alleen maar hoeft te focussen op de kersverse baby!
Dit is ongeveer hoe ik te werk ga bij iedere opdracht, niet alleen bij geboortekaartjes. Heb je een vraag? Of wil jij een bijzonder kaartje (of een ander project) door mij laten maken? Stuur dan gerust een mailtje (link) naar info@pippaknus.com .

127 keer bekeken

info@pippaknus.com

+31 6 133 485 71

 Lets connect

KVK-Nummer: 66450268

btw-nummer: nl002362645B26

© 2019 Pippa Knus all rights reserved

Voor gezellige post:

sanne van Dijk

pastoor tetterodestraat 35

1662BB

de weere

Volg me op

Instagram