Zoeken

Mijn dromen worden werkelijkheid!“Er is iets wat ik al mijn hele leven graag wil. Namelijk een eigen boek, al zolang ik me kan herinneren. Een boek over mij en mijn creatieve gekkigheden. Ik heb er (nog) geen plan voor, maar ik weet 100% zeker dat het er ooit gaat komen. Dus als je iemand weet die mij kan helpen met dit proces..?”

Ken je deze woorden nog? Deze woorden deelde ik in december 2018 met jullie op instagram. Eigenlijk zonder verwachtingen. Inmiddels kan ik jullie vertellen dat ik van die 100% nu 10.000% kan maken, want mijn dromen worden werkelijkheid! I’m so excited!


Het is echt een droom van mij dus, een boek schrijven. Eigenlijk al vanaf mijn prille kinderjaren. Mijn hele leven schrijf ik al verhalen over van alles en nog wat. Ik vertaalde deze verhalen in gewoon geschreven verhaaltjes. Maar ook in toneelstukken of magazines. Je zou kunnen zeggen dat ik nog altijd verhalen vertel, alleen vertaal ik ze tegenwoordig in illustraties.


Toen ik op Instagram had geroepen dat ik heel erg graag mijn eigen boek zou willen schrijven, wees een volger mij erop dat ik dit naar een uitgever zou moeten sturen. Ze kwam met BBNC uitgevers. De volger vertelde me dat BBNC in ieder geval altijd enthousiast reageerde, dus dat het zeker het proberen waard zou zijn. Dus daar ging ik, ik stuurde een berichtje naar de uitgever en ik dacht alleen maar; kan iemand mij even knijpen?


Nog geen uur later kreeg ik al een reactie. En niet zomaar een reactie, een enthousiaste en een positieve! In de mail werd gevraagd of ik zo snel mogelijk langs wilde komen. Maar natuurlijk wilde ik dat! Een tijdje later ging ik naar het kantoor van de uitgever en daar werden de eerste plannen voor mijn boek gemaakt. We spraken af dat ik een publicatievoorstel en een inleiding zou gaan schrijven, zodat we daarna een contract konden gaan tekenen. Dat klonk mij allemaal als muziek in de oren!


Ik ben aan de slag gegaan en ik heb alles zo snel mogelijk aangeleverd. Afwachten maar! Het duurde een maand, en nog een maand, en nog een maand. We waren al een hele tijd verder en ik had nog steeds niks gehoord. Ik was mijn enthousiasme alweer verloren en ik dacht dat het niks meer zou gaan worden. Tot ik niet heel lang geleden een mail kreeg van de uitgeverij. Mijn publicatievoorstel lag op de ‘gaan we ooit iets mee doen’ stapel. Net als heel veel andere manuscripten. Niet gek, wel jammer.


Toch was Vera (mijn contactpersoon) nog steeds enthousiast en ze spoorde me aan om nog een publicatievoorstel te schrijven, maar dit keer volgens de richtlijnen van de uitgever. Dus daar ging ik weer. Opnieuw schrijven, opnieuw hopen. Dit keer hoefde ik gelukkig niet zo lang te wachten, het proces kwam in een stroomversnelling. Mijn voorstel belandde deze keer niet op de ‘gaan we ooit iets mee doen’ stapel, maar op de ‘gaan we nu iets mee doen’ stapel!


Mijn eigen, zelfgeschreven boek komt namelijk in het voorjaar van 2020 uit! Ik kan het bijna niet geloven. Het contract is ondertekend, er zijn plannen gemaakt voor onder andere de vormgeving en de inhoud en ik heb een planning. Ik kan jullie vertellen dat ik flink aan de bak moet maar ik heb er onwijs veel zin in! Waar het boek over gaat? Dat is nog een verrassing. Ik kan in ieder geval zeggen dat het gaat over de blogpost die ik vorige week deelde en daarnaast ga je als lezer ook zelf aan de slag. Kortom: het wordt fantastisch.


Ik houd jullie uiteraard op de hoogte!


Liefs,

Sanne

0 keer bekeken

info@pippaknus.com

+31 6 133 485 71

 Lets connect

KVK-Nummer: 66450268

btw-nummer: nl224502694b01

© 2019 Pippa Knus all rights reserved

Voor gezellige post:

sanne van Dijk

pastoor tetterodestraat 35

1662BB

de weere

Volg me op

Instagram