Sanne van Dijk, Pippa Knus

Ik weet het nog als de dag van gisteren, toen ik onder de trap mijn eigen, creatieve hoekje had. Hier stond een ouderwets bureautje waar ik eindeloos aan zat om te tekenen en te knutselen. Creatief bezig zijn is er bij mij met de paplepel in gegoten. Letterlijk. Dat kon eigenlijk ook niet anders, met zo'n moeder als die van mij. We maakte samen van alles. Kleien, tekenen, breien en haken. Het kwam allemaal aan bod. Mijn passie voor creativiteit had ik zeker van mijn moeder overgenomen. 

Toen we verhuisde op mijn 8e, kwam ik bij een vriendinnetje in de klas waarmee ik mijn passie kon delen. Iedere zoveel weken hadden we een nieuw thema. Zo maakte we knuffels en poppen kleertjes, schreven we onze eigen verhalen, waren we hoofdredacteur van onze eigen magazines en tekende we er op los. Door al deze experimenten vormde ik al snel mijn eigen stijl en wist ik alleen maar zekerder dat ik 'later' iets met mijn creativiteit wilde doen.

Eenmaal klaar met de middelbare school ging ik een studie volgen die gericht was op styling. Zowel interieur als fotografie, mode, grafisch vormgeven, noem maar op. Alles kwam aan bod. 

Richting het einde van de studie wist ik nog niet precies wat ik wilde met mijn creativiteit, maar dat ik in de juiste richting zat was zeker. 

Ik weet nog dat ik op een gegeven moment aan het tekenen was voor een opdracht van school, toen mijn docent naar me toe kwam. Ze vertelde me dat ik écht iets met mijn illustraties moest gaan doen. Voor het eerst zag ik mijn tekeningen niet meer als tekeningen, maar als illustraties. Zo kwam mijn droombaan op mijn pad. Ik wilde illustrator worden.

Dag en nacht werkte ik aan mijn illustraties en zorgde ik ervoor dat iedereen van mijn bestaan afwist. Ik deelde mijn werk op social media en zo werd Pippa Knus geboren. Samen met mijn docenten zorgde ik ervoor dat alles geregeld werd. Ik maakte een website en kreeg mijn eerste klanten. Ik kreeg het al snel druk (super tof!) en kon me op de dag van mijn diploma uitreiking inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Pippa Knus was nu echt een feit!

Weten hoe mijn verhaal verder gaat? Lees dan zeker even mijn e-book.

info@pippaknus.com

+31 6 133 485 71

 Lets connect

KVK-Nummer: 66450268

btw-nummer: nl224502694b01

© 2019 Pippa Knus all rights reserved

Voor gezellige post:

sanne van Dijk

pastoor tetterodestraat 35

1662BB

de weere

Volg me op

Instagram