top of page
Zoeken

Materiaal maandag- schetsboeken


Goedemorgen lieve jij!

Een van mijn 'goede voornemens' voor 2022 is om meer te gaan bloggen en vloggen, dus ik dacht; laten we daar maar eens mee gaan beginnen dan!

En hoe kun je nu beter starten dan met een nieuwe rubriek?! Let's introduce 'Materiaal maandag'. Een rubriek waarbij ik meer vertel over de materialen die ik fijn vind, getest heb, of gewoon meer over wil kletsen :).


De eerste versie van Materiaal maandag gaat over niets minder dan schetsboeken. Ik krijg namelijk súper vaak de vraag wat nou de juiste schetsboek is bij een bepaald product. Dus hieronder vind je een overzicht van diverse schetsboeken, waarom ik ze fijn vind, bij welk product ze het beste passen én natuurlijk ook waar je ze kunt shoppen.


Mossery schetsboek


Een van mijn favoriete soorten schetsboeken zijn toch wel die van Mossery.

De schetsboeken van Mossery hebben heel mooi wit papier, waardoor je kleuren super mooi uitkomen en je al je creaties mooi kunt vastleggen in het boekje.

Het design voor de schetsboeken is goed uitgedacht: mooie kaften en fijn papier.

De schetsboeken hebben fijne extra features. Op de eerste pagina vind je een pocket: ideaal voor het bewaren van bonnetjes, kaartjes en andere leuke dingetjes. Met het lint weet je precies waar je bent gebleven en sla je jouw schetsboek op de juiste plaats open. Op de achterste pagina vind je nog een vakje voor meer stickers, visitekaartjes en leuke herinneringen.


Soort materiaal: Gebruik je graag verschillende soorten materialen door elkaar heen? In schetsboek met mixed media papier kan je aan de slag met zowel stiften, gouache en pennen. Een ideale alleskunner dus!

(Je hebt het Mossery schetsboek ook met aquarelpapier, schetspapier en als planner.)
Stillman & Birn Zeta schetsboek


Een schetsboek waar ik met mijn alcoholmarkers veel in werk is het schetsboek van Stillman & Birn. Je hebt hierin verschillende types en zijn allemaal fijn, maar voor mijn alcoholmarkers gebruik ik het liefste de Zeta series. Dit omdat het papier


bij de Zeta serie het papier mooi glad is, wat bij alcoholmarkers gewenst is.

De softcover van het schetsboek zorgt ervoor dat hij helemaal plat kan liggen, wat super fijn is als je in spreads werkt (dus twee pagina's tegelijk).Je hebt mooie en verschillende formaten in dit schetsboek. Ik vind het zelf leuk om diverse maten te hebben, omdat je jezelf op die manier uitdaagt andere dingen te tekenen dan je normaal zou doen :)


Soort materiaal:

Dit schetsboek is een mixed media schetsboek, dus kan diverse materialen goed hebben. Ook bij het gebruik van water of inkt gaat het papier niet snel stuk en trekt het niet snel krom.

Omdat bij de Zeta series het papier glad is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Beta series die textuur heeft in het papier) vind ik hem fijn bij het gebruik van alcoholmarkers.


Hahnemuhle watercolor schetsboek


Voor aquarelverf vind ik een Hahnemuhle watercolor schetsboekje heel fijn. Dit schetsboek heeft 200grams papier en doordat hij mooi strak ingebonden is blijft hij heel mooi open liggen voor het maken van spreads.

Dit schetsboek heb je ook in diverse maten, waardoor je ze voor zowel landschapjes, als portretten of urban sketching kunt inzetten.

Heel fijn boekje om mee te werken!


Soort materiaal:

Dit is een aquarelboekje en dus perfect voor als je werkt met aquarelverf, inkt, ecoline of andere watergedragen materialen.


Talens schetsboek


Hoe fijn is het om een lekker goedkoop schetsboekje 'voor erbij' te hebben?! Dit schetsboekje van Royal talens is super fijn om te gebruiken als rommelig schetsboekje. Een boekje waarin je van alles kunt testen, schetsen, proberen en experimenteren, zonder dat het mooi hoeft te worden. Heerlijk toch?!?!


De pagina’s zijn lekker zwaar en worden omhuld door een stevige kaft in een leuke kleur. De bladzijdes zijn gebonden, wat betekent dat de pagina’s vrij plat liggen wanneer je het boek opent. Het papier is iets crèmekleurig en geschikt voor gebruik met potlood, grafiet, een licht gebruikt van inkt en aquarel. Daarnaast heeft het 140 grams papier en is het boekje gebonden met een elastiek om alles netjes bij elkaar te houden.Dit waren mijn favoriete schetsboeken van dit moment! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je vragen hebben mag je die natuurlijk altijd stellen. Ik help je graag!

Veel shop en teken plezier lieve jij.


Liefs


Sanne

Pippa Knus

1.148 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page