top of page

Illustreren met markers?

Wil je graag aan de slag met alcohol markers, maar weet je niet waar je moet beginnen? En hou je -net als ik- enorm van planten? Dan is deze online cursus helemaal perfect voor jou! 

Tijdens deze online cursus gaan we samen -in 4 lessen- aan de slag en leer ik je alles over het illustreren van planten én hoe je deze kunt inkleuren met alcohol markers. 

Zo starten we met de basis van het schetsen. Hoe zit een plant in elkaar en hoe kunnen we er stap voor stap voor zorgen dat de plant diepte bevat, in de juiste verhoudingen is én lijkt op de plantensoort die je wilt illustreren. 

Vervolgens gaan we het hebben over alle ins-and-outs van de alcohol markers. Ik laat je verschillende merken zien en leer je alles over het aanbrengen van schaduw en hoe je moet blenden

Al deze technieken passen we toe als we verder gaan met het inkleuren van de schetsen die je tijdens de eerste les gemaakt hebt. En als laatste eindigen we met het maken van een complete illustratie, van begin tot eind. 

Daarnaast krijg je 3(!) bonussen bij deze cursus, toegang tot een besloten Facebookgroep met andere cursisten én een maandelijks inspiratie uurtje waarin we samen gaan illustreren. Hoe tof is dat?!

Het lijkt me super tof als je meedoet! Zie ik je daar?

Ga lekker aan de slag

IMG_5458 2.jpg

iedereen kan illustreren. ook jij!

Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf? Om écht even lekker te ontspannen en je niet bezig te houden met alle dingen die je 'nog moet doen'? Creativiteit is een hele mooie bezigheid om uit de dagelijkse sleur te komen. Zodra je gaat zitten om even te tekenen, schilderen, of journallen, vergeet je namelijk even alles om je heen. Je bent alleen maar bezig met jezelf en wat je aan het creëren bent. Dit zorgt voor rust in je hoofd en geeft je erna het gevoel alsof je de wereld weer aan kunt. 

En niet alleen dat. Wist je namelijk dat creativiteit ook heel goed kan bijdragen aan je zelfvertrouwen? Mits je je creativiteit op de juiste manier toepast natuurlijk. Tijdens deze cursus ga ik je leren om te gaan met die perfectionisme, door je te laten durven schetsen

en je daarbij bijvoorbeeld uit te dagen géén gum te gebruiken. Super spannend in het begin, maar zó fijn als je hierdoor de perfectionisme de baas kunt worden!

Ik ga je leren hoe je je perfectionisme kunt uitzetten als je aan het tekenen bent en geef je de juiste tools om je schetsboek/journal te gebruiken waarvoor ze zijn bedoelt; plezier hebben in creativiteit. Doe je gezellig mee?

*Je houdt 6 maanden toegang tot de cursus lessen. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten.

Wat leer je tijdens de workshop?

IMG_5498 2.jpg

• planten schetsen

• werken met alcoholmarkers

• verschil tussen diverse merken 

• perfectionisme loslaten

• complete illustratie maken

voorpagina online cursus.JPG

Materialen en benodigdheden:

Tijdens deze cursus gebruik ik maar een paar materialen:

- Een schetspotlood

- Schetsboek met glad papier (van Clairfontaine)

- Alcoholmarkers (van Ohuhu)

- Een fineliner

- En eventueel een gum

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde materialen te gebruiken. Je vind deze hier, maar je kunt natuurlijk ook de materialen gebruiken die je al thuis hebt. 

Ook kun je ervoor kiezen om ander soort materialen te gebruiken. Zo gebruik ik tijdens deze cursus Ohuhu alcohol markers, maar laat ik je ook zien welke merken er nog meer zijn die je dus ook kunt gebruiken. En sterker nog; mocht je alleen maar geïnteresseerd zijn in het illustreren van planten, maar niet zo zeer in het gebruik van markers, kun je er zelfs voor kiezen om lekker met een heel ander materiaal soort aan de slag te gaan. Uiteindelijk blijft de techniek van het toevoegen van diepte ect redelijk hetzelfde :)

Gebruik dus vooral waar jij je prettig bij voelt en have fun!

In het kort:

IMG_5513.jpg

• 4 lessen over het illustreren van planten

• alle ins-and-outs over alcoholmarkers en het gebruik daarvan

• 3 bonuslessen t.w.v. 49,-

• toegang tot een besloten facebookgroep met andere creatievelingen 

• 6 maanden toegang tot de lesstof met jouw eigen inloggegevens

• prijs: 75,-

• En natuurlijk een nieuwe passie!

IMG_5222bew.jpg

Hey, ik ben Sanne

Gezellig dat je er bent! Mijn naam is Sanne (25), illustrator en expert op het gebied van werken met passie en creativiteit. 

Het is mijn missie om samen met jou aan de slag te gaan met jouw leven als illustrator. Ik leer je illustreren, je eigen stijl creëren en hoe je van jouw passie je werk kunt maken. 

Daarnaast maak ik al jouw dromen, wensen en ideeën beeldend door het toevoegen van illustraties. Zullen we samen aan de slag gaan?

Je kunt me volgen via Instagram als je meer Pippa Knus wilt zien.

bottom of page