top of page
Zoeken

Een dag uit het leven van Pippa Knus

Bijgewerkt op: 8 okt. 2020Mijn weken worden niet gevuld door dagen waarbij ik iedere dag weer naar een ‘standaard’ negen tot vijf baantje vertrek. Het leven van een illustrator zoals ik ziet er net iets anders uit en is behalve heel erg leuk, ook nog eens heel divers! Mijn dagen zijn vaak heel verschillend en ik heb het ook nog eens helemaal zelf in de hand. In dit blog neem ik jou mee in een dag uit mijn leven.


Mijn dag begint rond 8 uur. Zodra ik mijn bed uit ben gerold, staat mijn lieve hond Brody al te springen voor zijn ochtendrondje. Na het uitlaten van Brody kruip ik achter mijn laptop, mijn werkdag kan beginnen! Werkdagen beginnen bij mij eigenlijk altijd met schermzaken. Ik houd me dan bezig met het wegwerken van binnengestroomde mail en het maken van social media posts. Vaak ben ik hier al met al een uurtje mee bezig.


Zodra ik al mijn mails heb beantwoord en mijn social media posts klaar heb staan ga ik aan de slag voor klanten. Aangezien ik verschillende klanten heb, zijn deze werkzaamheden altijd divers. Het hangt dus echt van mijn opdrachten af waar ik me op dit moment van de dag mee bezig houd. Zo ben ik momenteel bezig met het afronden van de vormgeving van maar liefst vier boeken en ben ik bezig met het ontwerpen van theeverpakkingen. Wel probeer ik deze helft van de dag te gebruiken voor dingen die ik op mijn computer moet doen, zoals nabewerken of onderzoek doen!


Het hangt van de opdrachten af hoe lang ik bezig ben met het werken voor klanten, maar vaak probeer ik een moment van rust te pakken rond half 12. Inmiddels staat lieve en dolle Brody ook al weer te springen om uitgelaten te worden dus dat doe ik dan maar vlug. Na het tweede loopje van de dag is het tijd om mezelf te voorzien van lunch. Zodra ik mijn lunch op heb ben ik vaak een uurtje verder en is het om half één weer tijd om verder te werken.


Met de lunch achter mijn kiezen is het tijd om aan de slag te gaan met het tekengedeelte van mijn opdrachten. Na bijna een hele ochtend naar mijn scherm gekeken te hebben is het heel erg fijn om nu met mijn handen aan de slag te kunnen gaan! Tekenen, tekenen en nog eens tekenen. De tijd vliegt natuurlijk voorbij en als het dan een uurtje of drie is beantwoord ik nog een paar social media berichten. Voor ik het weet is mijn vriend Jaap weer thuis en neem ik mijn volgende korte pauze om even met hem bij te kunnen kletsen en een momentje van rust te pakken.


Ontspannen, bijgekletst en met diner achter mijn kiezen werk ik nog eventjes door. In de avond ben ik vaak bezig met mijn website of besluit ik iets te schrijven. In de meest ideale situatie maak ik tijd om nog eventjes voor mezelf te tekenen, dat werkt heerlijk ontspannend aan het einde van de dag. Ik maak dan bijvoorbeeld een tekening met een leuke challenge zoals een illustratie maken in 1 kleur bijvoorbeeld, of ik teken wat er op dat moment in mij opkomt!


Ik probeer rond een uurtje of acht alles weg te kunnen leggen en te genieten van de rest van mijn avond. Toch lukt dit niet altijd, omdat ik uiteraard ook geniet van mijn werk en ik het soms gewoonweg niet kan laten om nog op een paar berichtjes te reageren. Mijn telefoon wegleggen is soms echt nog een struggle!Tot zover mijn dag als ik thuis heb gewerkt. Er zijn ook dagen bij dat ik ervoor kies om buiten de deur te werken. Daar kies ik bijvoorbeeld voor als er een dag is waarop ik veel zaken op mijn laptop moet doen. Voor de afwisseling ga ik dan voor een strandtent in

Egmond of de Local in Hoorn. Na een heerlijke wandeling kan ik dan onder het genot van een kopje koffie aan het werk. Perfect!


Als het goed is hebben jullie nu een beetje een beeld van hoe een dag uit mijn leven eruitziet. Divers, vol en soms druk. Maar eigenlijk iedere dag boordevol plezier!


Liefs,

Sanne

282 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page