top of page
Zoeken

Review: Wacom cintiq 22

Bijgewerkt op: 8 okt. 2020

In samenwerking met Coolblue mocht ik een teken tablet uitproberen en reviewen. En niet zomaar een teken tablet, maar de Wacom Cintiq 22.

Ik heb nog nooit met zo'n tablet gewerkt. Zoals je misschien weet heb ik een iPad, maar verder werk ik vooral analoog. Ik ben dus super benieuwd hoe ik werken met een tablet ga vinden!

Even wat specificaties over de tablet:


- Het is een 22 inch full-HD scherm. Erg groot dus. Hierdoor kun je perfect tot in de kleinste details werken en alles perfect zien.

- Daarnaast heeft hij 8192 drukniveaus in de pen zitten, die je er overigens bij geleverd krijgt, waardoor je heel precies en nauwkeurig kunt werken. Niet dat hij stukken 'overslaat' of zoiets.

- Verder kan de Pen pro 2 die erbij zit, zichzelf opladen als hij het tablet aanraakt. Je hoeft dus niet een aparte oplader hiervoor te hebben.

- Als laatste is de teken tablet in hoogte verstelbaar met een statief. Hierdoor kan je hem neerzetten in de stand die voor jou het lekkerste werkt.


Toen ik de doos ontving van Coolbue schrok ik bijna van de maat van de doos. Ik wist dat hij groot was, maar zo groot?!

Mega enthousiast opende ik de doos om de Wacom Cintiq 22 uit te pakken. Ik heb dit trouwens gefilmd en op Instagram gezet! Je kunt ze in de highlight 'samenwerkingen' terugkijken.

Bij het uitpakken van de doos vond ik de tablet, pro pen 2, en alle kabels om de tablet aan te sluiten. Inclusief internationale kabels, dus mocht hij in je koffer passen, kan je hem overal mee naar toe nemen :)


Het aansluiten van de Wacom Cintiq 22 ging gemakkelijk. Alles staat duidelijk aangegeven en als alle stekkers in je computer en het stopcontact zitten, werkt alles vrijwel meteen.

Het enige waar je om moet denken is dat een apple computer andere aansluitingen heeft, dus heb je hiervoor een verloopje nodig.

Ook staat in het boekje uitgelegd hoe je de tablet moet installeren op je computer. Hier had ik iets meer moeite mee. Niet omdat het niet goed uitgelegd stond, maar omdat er een instelling op mijn macbook niet goed stond, waardoor ik de tablet en mijn computer scherm niet kon synchroniseren. Ik belde met de klantenservice van Coolblue, waar ik super geholpen werd en een goede oplossing toegestuurd kreeg.


Inmiddels werkt alles dus nu perfect en ben ik helemaal verkocht. Tekenen via Photoshop had ik nog nooit gedaan, dus dat moet ik nog wat beter onder de knie krijgen, maar over de tablet ben ik helemaal enthousiast. Hij is vrij groot op mijn tafel, dus in het begin vond ik dat een beetje lastig, tot ik dus kon ervaren hóe goed je alles kan zien.

De illustratie die ik maakte, kon ik tot in de kleinste details inzoomen en bijwerken. Zo tof!Hierboven kan je zien wat voor illustratie ik heb gemaakt. Dit is dus mijn eerste illustratie op dit tablet én photoshop! Er is zo veel mogelijk, en je kan overal zo goed bij, het is echt fantastisch!

Ik kan niet wachten om meer te oefenen hiermee en erachter te komen wat ik allemaal kan doen met de Wacom Cintiq 22, pro pen 2 en natuurlijk photoshop.


Ohja, nog even iets leuks over de pro pen 2; in het programma van Wacom kan je de instellingen van de pen makkelijk aanpassen naar jouw wensen. Zo kan je snelkoppelingen instellen die bijvoorbeeld in/uit zoomen, terug klikken naar je computer scherm ect ect.

Hierin kan je kijken wat voor jou het fijnste werkt! Daarnaast heeft hij een zachtrubberen pengreep, waardoor je hem heel comfortabel vast kunt houden.

Doordat je pro pen 2 geen batterij heeft, maar oplaadt als hij de tablet raakt, is hij heel licht en goed gebalanceerd.

Als laatste zit er een super handig gummetje aan het einde van de pro pen 2, die je in de meeste tekenprogramma's (dus ook photoshop!) ook écht als gummetje kunt gebruiken!Als laatste kreeg ik veel de vraag wat ik van de Wacom Cintiq 22 vind tegen over de iPad met Procreate.

Het voordeel van de iPad is dat hij een stuk kleiner is dan de tablet, dus kan je hem makkelijker meenemen, maar als je digitaal tekenen beter onder de knie wil krijgen en hier echt iets mee wil gaan doen, zou ik toch echt de Wacom Cintiq 22 aanraden tegen over de iPad. Dit omdat je een veel groter scherm hebt, meer details kan zien en photoshop veel meer mogelijkheden hebt. Daarnaast wordt de tablet gewoon een grote versie van de beeldscherm van je computer. Hoe fijn is dat?!


De Wacom Cintiq 22 is dus helemaal top, dus hier nog wat informatie op een rijtje voor als je hem wil aanschaffen (hint hint, feestdagen komen eraan):

- De tablet is wel wat prijzig. Voor de meest actuele prijs kun je kijken bij coolblue. Hiervoor krijg je dus wel de 22 inch full-HD scherm die je aan je computer kunt koppelen. (En hij is zijn geld zeker waard, nu al!)

- De pen pro 2 wordt erbij geleverd en laad zichzelf op als hij de tablet aanraakt.

- En je kan hem met een statief verstellen naar de stand die voor jou het fijnste werkt!


Wil jij de tablet bestellen? Don't blame you! Hij is echt super!

Als je hier op de link klikt, kom je bij de tablet terecht en kun je shoppen.


Heb je vragen over de tablet? Of twijfel je nog? Let me know! Ik beantwoord je vragen graag! En neem nog zeker even een kijkje op mijn Instagram door hier te klikken. Hier kun je de video's over de tablet bekijken!


Hieronder nog de illustratie:Heel veel liefs,


Sanne

Pippa Knus


485 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page