top of page
Zoeken

Tijd vrijmaken voor creativiteit, zo doe je dat!

Tijd vrijmaken voor creativiteit kan soms zo'n opgave zijn. Er lijkt dan altijd wel iets tussen te komen als; huishouden, kinderen, werk, noem maar op. Dus hoe zorg je er nou voor dat je naast al die 'verplichtingen' ook nog even tijd voor jezelf kunt vrijmaken om iets creatiefs te doen? Ik geef je een aantal tips:


Zoals ik net al schreef zijn er vaak een hoop dingen die 'moeten' op een dag. Schoonmaken, wassen draaien, eten koken, kinderen naar sporten brengen, ect ect. Nu ben ik zelf een planner. Ik schrijf het ene lijstje na het andere en daarnaast staat mijn agenda ook altijd helemaal vol. Soms lijken mijn to do lijstjes zo lang dat er geen einde aan komt. Op dit soort dagen heb ik 'geen tijd' om gewoon even te gaan zitten en mijn schetsboek erbij te pakken, terwijl het me -juist op dit soort dagen- zó goed kan doen.


Wat ik dan doe is de tijd voor mijn creativiteit letterlijk inplannen. Ook 'creatief bezig zijn' krijgt een plekje in mijn agenda. En kom ik erachter dat het me dan niet lukt om de was te strijken? Dan verschuif ik dat gewoon lekker naar morgen, want morgen is er weer een dag.


Naast het inplannen van mijn tijd om iets creatiefs te doen, doe ik nog iets anders. Ik geef er een tijdsbestek aan. Meestal is dat een half uurtje, of 20 minuten. Dan klinkt het namelijk ineens een stuk haalbaarder om even te gaan zitten om iets creatiefs te doen, want zeg nou zelf, wat is nou 20 minuten op een dag?!


Daarom daag ik je uit om 20 minuten per dag even iets voor jezelf te doen. Of dat nu tekenen, schilderen, muziek maken, wandelen of iets anders is. Dat maakt niet uit. Als het maar iets voor jezelf is! Je kunt je 20 minuutjes per dag delen via de hashtag #20minutechallenge op Instagram. Ben benieuwd hoe jij je 20 minuten gaat besteden!


Have fun!

413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page