top of page
Zoeken

Waarom Patreon niet werkte...

Bijgewerkt op: 21 sep. 2021

Hey lieve jij!


Super leuk dat je er weer bent om mijn nieuwe blogpost te lezen. Deze post is iets minder vrolijk en inspirerend dan je van mij gewend bent denk ik, maar ik vond het wel belangrijk om te delen....


Ondernemen gaat namelijk niet altijd helemaal hoe je het graag zou willen, of hoe je het van te voren had verwacht en ik vind het belangrijk om ook de dingen die niet helemaal goed gaan te delen met je. Op die manier krijg je het hele beeld te zien van ondernemen en het leven als illustrator, in plaats van alleen maar de 'perfecte' momenten.


Ik was laatst met Emmely (top product fotografe) aan het werk en we hadden het over onze bedrijven. We hadden het erover hoelang ik al een Patreon creator wilde worden, maar dat ik me steeds tegen liet houden omdat het nog niet zo bekend is in Nederland.

Uiteindelijk hakte ik een tijdje geleden de knoop door en startte ik mijn eigen Patreon account. (Als je niet weet wat Patreon is; kijk dan even op de pagina 'Patreon' in het menu van de website)


Ik deelde content en een paar leuke dames werden lid van mijn account. Super tof begin! Het groepje met dames bleef alleen heel klein (3 mensen), wat natuurlijk jammer is en het zorgde er een beetje voor dat ik mezelf niet zo goed kon motiveren om te posten. Niet eerlijk tegenover de 3 dames die wél lid waren natuurlijk en het is ook niet zo dat ik helemaal niets postte, maar wel minder dan ik in eerste instantie zou willen. Deze 3 dames gingen weg, wat ik heel jammer, maar aan de andere kant ook heel logisch vond! Patreon is gewoon nog te onbekend in Nederland om mensen over de streep te trekken om lid te worden. Ook is een nadeel aan Patreon dat je niet via IDEAL kunt betalen..


Het zorgde ervoor dat ik dus uiteindelijk geen mensen meer had die lid waren, maar mijn wens om een toffe creative community te creëren is er natuurlijk nog steeds! Ik ben nu druk bezig met het bedenken en maken van een eigen community via mijn website. Een soort Patreon, maar dan lekker Nederlands, via mijn eigen kanalen en laagdrempeliger. Dit kost alleen een hoop geld, dus moet ik even sparen haha.


Nu leek het me wel tof om alvast een klein begin te maken met zo'n community. Misschien via Instagram? Mail? Waar zou jij lid van worden en hoe zou jij zo'n toffe creatieve community voor je zien? Laat je het me weten in de comments?


Ik heb mijn Patreon trouwens nog niet gesloten en is dus nog steeds toegankelijk om lid van te worden. Er staat wat content op en ik heb veel geleerd over het concept, programma en over het delen van creative content, dus helemaal mislukt is het niet. Aan de andere kant natuurlijk toch jammer dat sommige dingen niet zo gaan als je graag zou willen. Hoe ga jij met tegenslagen om?


Liefs!

396 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Elianne
Elianne
May 11, 2021

Goed idee om het op een andere manier te proberen! Wil je net zoals bij Patreon dat mensen betalen om je content te zien? Ik kan me voorstellen dat dit via Instagram of e-mail lastig te realiseren is. Vooraf 'toegang' kopen via je eigen website zou een optie zijn maar dat betekent mensen in een keer groter bedrag betalen om voor altijd toegang te hebben dan een maandelijks of jaarlijks abonnement.. ik ben benieuwd of je hier toevallig al over nagedacht had!

Like

Danielle de Jong
Danielle de Jong
May 11, 2021

Wat jammer te lezen dat je idee niet uitpakte zoals je het graag had gezien. Maar wat goed van jou dat je verder zoekt naar hoe dan wel! Ik zou zelf een communiteit via instagram handiger vinden dan mail. Insta is overzichtelijk en makkelijk om dingen terug te vinden en te ordenen. Waar mijn interesse het meeste ligt zijn bij kleine tutorials bv teken tips, materialen uitproberen (zoals alcohol markers), maar ook gewoon bij her zien van jouw creaties. Veel succes!!

Like
bottom of page