top of page
Zoeken

Wat maakt een portretje persoonlijk?

Bijgewerkt op: 10 jan. 2022


Een portretje maken kan er in eerste oogopslag er lastig uitzien. Hoe zitten de verhoudingen in elkaar, hoe maak je de ogen, neus en mond.. En dan moet het portretje nog lijken op de persoon die je wilt namaken.

Toch is het vaak niet zo lastig als het lijkt. Als je de basis van het gezicht onder de knie hebt, kan je met wat simpele aanpassingen en toevoegingen al hele andere types maken.


Er zijn namelijk een aantal dingen die typerend kunnen zijn in een gezicht. Denk hierbij aan een bril, sproeten, haartype, huidskleur, noem maar op. Maar ook dingen als rode lippenstift omdat die altijd gedragen wordt, of dat ene kettinkje wat die persoon altijd om heeft, maken een portretje persoonlijk.


Daarnaast zijn er bij het illustreren van een portretje ook een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je bijvoorbeeld zelf een persoontje bedenkt. Dit kunnen vragen zijn als; 'Wat vind deze persoon leuk om te doen?', of 'Waar komt deze persoon vandaan?', 'Waar wordt deze persoon echt blij van?' en 'Waar wordt deze persoon boos of verdrietig van?'

Dit zijn dingen die je kunt verwerken als je je portretje gaat illustreren.


Nu kan het persoonlijk maken van een portretje in combinatie met die basis onderdelen als de ogen, neus en mond nog wat veel zijn, dus daarom heb ik wat leuks bedacht :).


Ik heb een template gemaakt met een basis gezichtje. Dit gezicht kan je aanpassen, aanvullen en persoonlijk maken. Hoe tof is dat?!
Hierboven zie je hoe het template eruit ziet. Deze kun je direct gebruiken om aan te vullen, maar je kunt hem ook wat aanpassen door de lippen bijvoorbeeld net iets groter te maken, of de ogen open te maken in plaats van dicht. Vervolgens kun je hem aanvullen met de persoonlijke trekjes van jouw karaktertje!


Ik heb zelf natuurlijk ook een voorbeeld gemaakt:


Ik ben heel erg benieuwd naar jouw versie van dit basis portretje en zou het super tof vinden als je hem deelt op Instagram. Tag je me wel, dan kan ik hem zien en delen?! (@pippaknus)

Klik op het bestand hieronder om hem te downloaden.


template basis portret
.pdf
Download PDF • 532KB

Wil je meer leren over het maken van portretten? Zodat je zelf de verhoudingen in het gezicht helemaal goed kunt krijgen, emoties kunt toevoegen en alle soorten types kunt maken die je maar wilt? Geef je dan op voor de online cursus Portretten illustreren. Hier ga je in 7 modules stap voor stap leren hoe je de Pippa Knus portretjes kunt maken.Hele fijne dag lieve jij! Veel plezier met illustreren.


Liefs,


Sanne382 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page