top of page
Zoeken

De aquarelverf en zijn vele mogelijkheden!

Bijgewerkt op: 8 okt. 2020Iedere dag staan we voor heel veel keuzes. Grote, maar ook kleine keuzes. Zelfs bij het maken van een illustratie komen we voor een aantal keuzes te staan. Wat gaan we maken? Hoe gaan we het maken? Met welke verf gaan we aan de slag? Om ervoor te zorgen dat jullie voortaan met een beetje minder keuzestress door het leven gaan, vertel ik in dit blog welke verf ik gebruik en waarom ik het gebruik. Let’s go!


De verf die ik gebruik is aquarelverf. In de volksmond noemen we het ook wel waterverf, al is er toch wel echt een groot verschil tussen waterverf en aquarelverf. Maar goed, aquarelverf dus. Uiteraard zijn er binnen de aquarelverf ook verschillende merken en soorten te vinden, daar is de keuzestress weer! Het merk dat ik gebruik is Winsor & Newton en ik ben enorm blij mee.


De aquarelverf van Winsor & Newton is mijn favoriet omdat er mega veel pigment in de kleuren zit. Dat betekent dat je maar heel weinig verf nodig hebt om de mooie kleuren te krijgen die je nodig hebt. Daarom gaat een setje van Winsor & Newton heel erg lang mee en hoef je dus niet vaak (misschien wel nooit) nieuwe verf te kopen! De set is in vergelijking met andere merken misschien iets duurder in aankoop, maar hij gaat dan ook een stuk langer mee. Uiteindelijk ben je dus goedkoper uit!


De aquarelverf zit verpakt in een langwerpig doosje, verdeeld in twaalf napjes. Wat heel erg fijn is aan deze verpakking is dat de napjes los zitten. Je kunt ze eruit halen en bijvoorbeeld vervangen door een nieuw kleurtje. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat er één kleur is die je vaak gebruikt en dat die kleur dus sneller opraakt. Het is dan niet nodig om een hele nieuwe set te kopen, je hoeft slechts de desbetreffende kleur opnieuw te kopen!


Naast het standaard pallet van Winsor & Newton, heb ik ook nog een pallet met eigen samengestelde kleuren. Zoals jullie weten maak ik veel illustraties met herfstachtige kleuren. Daarom heb ik een pallet samengesteld met tinten die daar goed bij passen. Je kunt een set samenstellen en die compleet naar eigen smaak indelen, dus je hoeft niet alleen te werken met de standaard kleuren. Ga bijvoorbeeld voor de kleuren die passen bij jouw eigen stijl, dat scheelt heel veel mengen en zoeken naar de juiste tinten!


De verf die in de napjes zit is hard en wordt pas vloeibaar zodra je er water bij doet. Zodra je de verf aanraakt met een nat kwastje, wordt de verf klaar voor gebruik. Door middel van water kun je spelen met de tinten van de kleuren. Hoe meer water je bij een kleur doet, hoe lichter de kleur wordt. Hoe minder water, hoe donkerder de kleur wordt. Het is dus niet nodig om bijvoorbeeld wit te gebruiken als je een kleur lichter wil maken. Het is allemaal op te lossen met water!


Mocht de kleur die je mega graag wil gebruiken toch niet in een napje zitten, is het ook gewoon mogelijk de verf te mengen. Hier is in het doosje een plaats voor vrijgemaakt, namelijk in de deksel. Stel nou dat je een fantastische kleur hebt gecreëerd door te mengen, en er nog een beetje van deze geweldige kleur in de deksel is achtergebleven. Geen paniek! Als je de verf laat opdrogen en er later weer een beetje water bij doet, kun je de kleur gewoon weer gebruiken.


Kortom; er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan de aquarelverf van Winston & Newton. Puur omdat de verf zorgt voor enorm veel mogelijkheden. Wat jouw stijl ook is, je kunt het creëren met deze verf! Ik gebruik het dan eigenlijk ook voor al mijn illustraties en opdrachten en ik ben er nog iedere dag blij mee. Wil jij ook zo snel mogelijk blij worden van deze verf? Klik dan hier om een setje te kopen. Op de pagina 'Favorietjes van Pippa Knus' laat ik je al mijn favoriete materiaal zien én kun je meteen doorklikken naar de verkoop pagina's via bijvoorbeeld bol.com of amazon.nl


Heel veel succes en have fun!

1.110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page