leren illustreren

online cursussen

Wil jij een nieuwe passie ontwikkelen? Of simpelweg nog beter worden in illustreren? Dan zijn de online cursussen van Pippa Knus zéker iets voor jou! 

Tijdens de cursussen ga ik je namelijk stap voor stap helpen om te leren illustreren. Dit doe ik door middel van video én tekst. 

Er zijn diverse soorten cursussen die hieronder te zien zijn. Iedere cursus heeft een eigen thema. Zo is er bijvoorbeeld een basis cursus, waarbij je van verschillende onderwerpen en technieken de basis leert. 

Daarnaast zijn er ook cursussen die focussen op bijvoorbeeld het maken van dieren of portretten. 

Op die manier is er voor ieder wat wils en kun je in jouw favoriete onderwerp leren illustreren. Hoe tof is dat?!

Iedere cursus bestaat uit 7 modules, dus 7 video's die je meenemen in technieken als schaduw en perspectief. Ook zit er bij iedere cursus een ebook zodat je alles ook kunt lezen.

Ontdek jouw nieuwe passie met behulp van pippa knus

hoe werken de cursussen?

Je wilt je opgeven voor (een van) de cursussen, super tof! Maar wat nu?! 

Als je een cursus hebt geshopt in de webshop krijg je van mij een bevestiging in je mailbox. Hierin staat een download knopje waar je op moet klikken. Je krijgt daarin een bestandje te zien met de informatie hoe in de cursus omgeving kunt komen.

Je maakt vervolgens je eigen inlog gegevens aan, waarmee je op ieder gewenst moment kunt inloggen op je pagina van de door jou gekochte cursus. 

 

Je blijft altijd toegang houden tot de lessen, dus je kunt de cursussen volledig in je eigen tempo volgen. Helemaal super toch?! 

Klik hier om je op te geven. Have fun! 

Materialen

De materialen die ik gebruik tijdens de cursussen zijn voornamelijk: Een schetspotlood en gum, een (watervaste) fineliner en aquarelverf en penselen. Helemaal niet zo veel dus en zeker leuk om aan te schaffen indien je deze materialen nog niet in huis hebt. Aquarelverf werkt namelijk heel zuinig. Mijn palet gaat echt al jaren mee en is nog steeds niet op! 

 

Hier en daar gebruik ik ook wat kleurpotloden en tijdens de cursus 'Eigen stijl creëren' is een volledige les over diverse materialen, maar hierin ben je helemaal vrij om je eigen materialen te kiezen. 

Het is natuurlijk sowieso leuk om lekker te gaan experimenteren met verschillende materialen. Op die manier kom je erachter wat voor jou fijn werkt en bij je past. Wil je tijdens de lessen liever niet met aquarelverf werken, maar liever met markers? Helemaal goed natuurlijk! Of werk je liever helemaal niet analoog, maar op de Ipad via Procreate? Ook top!! Maak er lekker je eigen ding van! 

Wil je weten wat mijn favoriete materialen zijn? En precies weten welke materialen ik gebruik? Klik dan op de knop hieronder om te zien welke materialen ik heb en waar ze vandaan komen. Zo kun je zelf ook makkelijk shoppen en hoef je niet zo te zoeken! Deze producten zijn allemaal Pippa Knus cursus waardig. haha.

Een tipje nog trouwens: Kies wel goed uit welk soort papier je gebruikt en of dit past bij het materiaal waarmee je gaat illustreren. Het juiste papier kan namelijk al heel veel invloed hebben op het eindresultaat. (Voor aquarelverf is papier van 300 grams bijvoorbeeld het beste!)

Lieve woorden van cursisten

Sandra

"Ik vond de cursussen leuk en helemaal jouw stijl!

Je brengt de informatie op een heel duidelijke, rustige en laagdrempelige manier over. Ook superfijn en leuk dat je reageert in de Facebookgroep op resultaten van cursisten waardoor het niet zo afstandelijk voelt en iedereen ook durft te vragen om input van jou."

"Ik zou de cursus aanraden aan iedereen die op een laagdrempelige manier wil leren tekenen en illustreren"

LIZE

"Ik wilde heel graag leren hoe ik doe leuke dieren en mensen illustraties moest maken en dat is gelukt! Ik vond de cursussen heel enthousiast, vrolijk en motiverend. Je weet het zo over te brengen dat ik als cursist dacht : dat kan ik ook leren. Ik heb mensen leren tekenen. Dat was iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zou kunnen leren. Dank je wel!"

Wimkje

"Ik was op zoek naar ontspanning en wilde op een leuke manier jouw poppetjes leren tekenen. De hulp via facebook vond ik prettig. Ik vond het vaak lastig om te zien welke verhoudingen niet klopte, jij zag het en je gaf goede feedback. Verder vond ik het erg leuk, lekker laagdrempelig en fijn dat ik het in mijn eigen tempo kan doen. Ik zou de cursus aanraden aan iedereen die (beter) wil leren illustreren. 

Charissa

"Ik heb al 3 cursussen gevolgd en ben nu bezig met de cursus Eigen stijl creëren. Het fijne aan de cursussen vind ik dat je ze in je eigen tempo kunt volgen en er geen druk achter zit. Door de rustige en duidelijke uitleg van Sanne vind ik de cursussen fijn om te volgen. Ze laat zien dat ze veel kennis heeft van kleuren, materialen ect. 
Ik zou de cursussen dan ook aan iedereen aanraden!"

 

 

 

 

Agnes

"De manier en stijl van Sanne's tekeningen spraken mij erg aan. Ik wilde leren tekenen, dus besloot ik een cursus te volgen. Inmiddels heb ik 4 cursussen gevolgd!

Het fijne aan de cursussen vind ik dat ik nu veel meer durf en meer plezier heb gekregen in het tekenen. Het meest trots ben ik dan ook op het feit dat ik fouten durf te maken tijdens het oefenen. Ik geef de cursussen een 9 omdat ik nooit gedacht had te kunnen tekenen. De lessen zijn duidelijk uitgelegd en er wordt ruimte overgehouden om een eigen stijl te ontwikkelen"

Elsbeth

"Ik ben er super trots op dat ik mijn spullen er weer heb bij gepakt. Ik ging door een moeilijke periode, en jouw cursus heeft me geholpen hier doorheen te komen. De cursus is echt stap voor stap. Je leert de stappen om zo poppetjes te kunnen illustreren. Van schetsen tot aquarel. Je brengt het vanuit je enthousiasme over en dat triggert mij om er mee aan de slag te gaan. Je legt het duidelijk uit en ook via de facebook groep beantwoord je vragen, maar geef je ook feedback. Dat kan ik enorm waarderen dat je dat ernaast ook aanpakt.

Hey, ik ben Sanne

Gezellig dat je er bent! Mijn naam is Sanne (24), illustrator en expert op het gebied van werken met passie en creativiteit. Ik woon samen met mijn man Jaap, baby Finn en huisdiertjes Brody,  Fleurtje en Noa in een klein dorpje in Noord-Holland.

Het is mijn missie om samen met jou aan de slag te gaan met jouw leven als illustrator. Ik leer je illustreren, je eigen stijl creëren en hoe je van jouw passie je werk kunt maken. 

Je kunt me volgen via Instagram als je meer Pippa Knus wilt zien.

info@pippaknus.com

+31 6 133 485 71

 Lets connect

KVK-Nummer: 66450268

btw-nummer: nl002362645B26

© 2019 Pippa Knus all rights reserved

Voor gezellige post:

sanne van Dijk

schoolpad 35

1775 AN

Middenmeer

Volg me op

Instagram