top of page
Zoeken

Wat komt er kijken bij het maken van een nieuw product?

Bijgewerkt op: 4 aug. 2021

Soms hoor ik mensen om mij heen heel makkelijk kletsen over het maken van nieuwe producten. Bijvoorbeeld producten voor in mijn webshop. “Dan maak je toch gewoon even een sticker om te verkopen?”. Ik vind het natuurlijk heel erg tof om dingen te maken, maar zo makkelijk gaat het helaas niet. Er gaat best veel tijd zitten in het maken van een product. In dit blog vertel ik jullie daar iets meer over.Een nieuw product begint natuurlijk met een idee. Zodra ik een idee voor iets heb ga ik dit uitwerken. Met die uitwerking zorg ik ervoor dat het idee overzichtelijk wordt. Op die manier weet ik precies wat ik moet gaan doen. Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van zo’n uitwerking. Ik schets vast kleine illustraties en ik schrijf een aantal aandachtspunten of ideeën op.Zodra ik het ontwerp heb uitgewerkt en ik dus voor ogen heb wat ik wil gaan maken, kan het schetsen beginnen! Het schetsen doe ik het liefst met een bepaald schetspotlood. In deze blogpost leg ik uit met welk potlood ik schets en waarom ik dat doe.Als ik tevreden ben over de schets ga ik verder met de volgende stap, namelijk de omlijning. Met een fineliner trek ik alle lijnen van mijn schets over tot de schets compleet in zwarte lijnen voor me ligt. De potloodstrepen zijn nu niet langer meer nodig, dus die haal ik weg met een gum.Vervolgens is het tijd om de illustratie een beetje kleur te geven. Het inkleuren doe ik met aquarelverf en een kwast. In deze blogpost vertel ik meer over de aquarelverf die ik gebruik, namelijk de aquarelverf in napjes van Winsor & Newton. Voor veel producten gebruik ik herfstachtige kleuren.Als het goed is, is de illustratie nu helemaal compleet wat betreft schetsen en kleuren. Een volgende stap is het digitaliseren van de illustratie. Dat doe ik door de illustratie in te scannen. Na het inscannen is het tijd om de illustratie te bewerken in Photoshop en InDesign.Zodra ik alle bewerkingen heb gedaan is de illustratie klaar voor gebruik. Ik heb eerder al bedacht voor welke producten ik de illustratie ga gebruiken, dus die kan ik nu gaan bestellen. Wel probeer ik ervoor te zorgen dat de producten die ik bestel van goede kwaliteit zijn, hier gaat dus nog een heel onderzoek aan vooraf! Nadat de bestelling is geplaatst is het wachten, wachten en nog eens wachten tot de producten binnenkomen. Het uitpakken is natuurlijk enorm spannend maar ook iedere keer weer heel erg leuk!


Dit is wat er ongeveer komt kijken bij het maken van een nieuw product!


Liefs

372 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page